Deurdonderen 13 mei: de Boetners trappen af en wachten op de Zwarte Cross

BRAAMT - De Achterhoekse jonge honden de Boetners openen de 8-delige TV-serie Deurdonderen op vrijdag 13 mei. De dialectrockers springen op hun brommers en geven een beste dot gas! De band timmert flink aan de weg met een tweede album en veel optredens. Maar wanneer worden ze nou eens gevraagd door de Zwarte Cross?

de Boetners, is een Achterhoekse band met Braamt als uitvalsbasis. Ze laten zich al een paar jaar flink gelden op het podium van de dialectrock. Met als grote inspiratiebron Normaal (de band eindigt haar optredens vaak met een best-of-Normaal), maar ook songs van Status Quo, AC/DC, Led Zeppelin, Steppenwolf, en de Ierse gitarist Rory Gallagher vormen de vier muzikanten. Maar de mannen weten ook wie de zanger van 'Meisjes met rode haren' was en leggen uit waarom dat toch zo goed werkt; zingen in de taal die je aan het hart gaat.

Tweede album is Heavig !

Kevin Raayman en Koen Büttner zijn de songschrijvers en de tweetaktmotor van de band. In 2014 komen De Boetners met hun eerste album 'Aj moar schik hebt'. Die titel staat symbool voor de instelling van de band op het podium: één groot rock-'n-roll-feest met teksten in het plat. Inmiddels zijn de jongens al bij Giel Beelen op 3FM te horen geweest en in 2015 staan ze met hun grote helden Normaal op het traditionele Høkersweekend in Toldijk. De Boetners zijn up and coming en hun tweede album 'Heavig!' is mei 2016 uitgekomen. De clip 'Mien brommer' staat op hun site als een voorproefje voor de nieuwe plaat. Hou ze in de gaten: Koen, Kevin, Alex en Bram !!!

http://deboetners.nl/

Uitzendtijdstip: vrijdag om 18.20 uur (ieder uur herhaald)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Deurdonderen
Deel dit artikel: