'Overheid zweeg over veel duurdere Betuwelijn'

ARNHEM - De Betuwelijn kost 250 miljoen euro meer dan de overheid ons heeft voorgespiegeld. Dat meldt RTL Nieuws, dat zich baseert op een rapport van de Algemene Rekenkamer.

De Betuwelijn is al jaren verliesgevend omdat er veel minder treinen rijden dan vooraf werd gedacht. De spoorverbinding tussen Rotterdam en Duitsland ligt voor een groot deel in Gelderland. 

Volgens RTL Nieuws blijkt uit het rapport dat de overheid al jaren wist dat de Betuwelijn veel duurder uitpakte, maar werd dat niet aan de Tweede Kamer gemeld. 

'Extra uitgaven verzwegen voor Kamer'

In de periode 2006 tot 2013 meldde het ministerie van Infrastructuur en Milieu dat de Nederlandse overheid 76 miljoen bijdraagt aan de verliesgevende Betuwelijn, schrijft RTL Nieuws. In werkelijkheid gaf de staat meer dan het dubbele uit: 170 miljoen euro. Maar het exacte bedrag is volgens het rapport van de Algemene Rekenkamer niet aan de Tweede Kamer gemeld.

Tussen 2013 en 2015 is door de staat nog eens 152 miljoen betaald aan de Betuwelijn. Ook dat bedrag is niet in openbare stukken terug te vinden, staat volgens RTL in het rapport.

Zie ook:

Meer over dit onderwerp:
Politiek
Deel dit artikel: