Speeltuin De Leemkuil verruilt Maya-tempel voor Romeins landschap

NIJMEGEN - Een Romeins speellandschap. Dat komt volgend seizoen in de Nijmeegse speeltuin De Leemkuil.

De twee grote speeltoestellen, de Maya-tempel en het fort, moeten worden vervangen. Die bevinden zich in een kuil, waarin na hevige regenval moeilijk gespeeld kan worden vanwege problemen met de afwatering en erosie.

De gemeenteraad heeft 800.000 euro beschikbaar gesteld voor het vervangen van de speeltoestellen, het aanleggen van het landschap en een duurzame oplossing voor de afkalving en afwatering.

In het bosgebied rond De Leemkuil loopt een gedeelte van een Romeins aquaduct. De Maya-tempel en het Fort worden daarom vervangen door een uitdagend Romeins speellandschap. Kinderen leren zo spelenderwijs de Romeinse geschiedenis kennen.

De nieuwe inrichting is ook toegankelijk voor kinderen met een beperking. Bij de keuze voor het ontwerp denkt een adviescommissie mee, die bestaat uit een aantal kinderen van drie Nijmeegse basisscholen.

De werkzaamheden voor het nieuwe speellandschap vinden plaats gedurende de winterperiode, als de speeltuin gesloten is. De Leemkuil ontvangt jaarlijks 55.000 bezoekers en viert dit jaar het 70-jarig jubileum. 

Meer over dit onderwerp:
Nijmegen
Deel dit artikel: