Nieuws

Actiebereidheid bij parochianen Velddriel

Parochianen die de Sint Martinuskerk in Velddriel bezoeken zijn bereid actie te gaan voeren om de kerk te behouden. Dat werd maandagavond duidelijk tijdens een bijeenkomst in die plaats. Het kerkbestuur heeft het voornemen om de kerk in Velddriel en ook in Alem te gaan sluiten.
VELDDRIEL - Parochianen die de Sint Martinuskerk in Velddriel bezoeken zijn bereid actie te gaan voeren om de kerk te behouden. Dat werd maandagavond duidelijk tijdens een bijeenkomst in die plaats. Het kerkbestuur heeft het voornemen om de kerk in Velddriel en ook in Alem te gaan sluiten.
De bestuursleden van de Stichting Sint Martinuskerk Velddriel werden gisteravond door zo'n honderd aanwezigen opgedragen om voor het behoud van de kerk te strijden. De Martinuskerk zou moeten sluiten omdat de Bommelerwaard te veel kerken heeft in verhouding tot het aantal bezoekers en beschikbare priesters, zo luidt de verklaring.

Er zijn openingen geboden

Voorzitter Gijs van Eeuwijk van de stichting Sint Martinuskerk Velddriel toonde zich maandagavond voorzichtig optimistisch. Volgens hem staat het kerkbestuur open voor een gesprek. Toch lijkt ook haast en actie geboden, omdat de taxateurs al hun werk hebben gedaan. Het kerkbestuur is van plan de kerk te verkopen.

Boos over geld

Veel aanwezigen waren boos omdat in het verleden er vanuit de Velddrielse gemeenschap veel schenkingen aan de kerk zouden zijn gedaan. Volgens hen is al dat geld na een fusie tussen verschillende kerkbesturen op de grote hoop verdwenen. Aan het geld zou het niet kunnen liggen, dat moet er volgens verschillende aanwezigen zeker zijn. Wat voor vorm de acties in Velddriel zullen krijgen werd maandagavond nog niet duidelijk.