Geen hoger beroep in moordzaak Mariska Peters uit Nijmegen

NIJMEGEN - Er komt geen hoger beroep in de zaak rond de moord op en verkrachting van Mariska Peters uit Nijmegen. Dat zegt Frank Janzing, de advocaat van de vorige week veroordeelde oom van Mariska, Johan P.

De 52-jarige oom van Mariska Peters uit Nijmegen werd vorige week woensdag veroordeeld tot 20 jaar cel en tbs met dwangverpleging. Justitie had 15 jaar en tbs tegen de man geëist. Vooral omdat de straf hoger uitvalt dan de eis van Justitie, was het de vraag of de veroordeelde oom in hoger beroep zou gaan.

'Ik heb uitvoerig overleg gehad met mijn cliënt. Hij heeft nagedacht en voelt er niets voor om de rechtszaak weer te laten voorkomen', zegt advocaat Janzing. 'Johan wilde dit snel bekend maken. Ook als gebaar naar de familie zodat zij niet langer blijven zitten met de vraag of er opnieuw een rechtszaak zal komen.' 

Oom hielp mee aan zoekactie

De 21-jarige Mariska Peters verliet in de nacht van 8 op 9 februari vorig jaar haar ouderlijk huis om een vriendin te bezoeken, maar ze kwam daar nooit aan. Er werden zoekacties gehouden, waar ook haar oom aan meehielp. Twee weken later werd haar lichaam gevonden in natuurgebied de Hatertse Vennen bij Nijmegen. Het lichaam was verstopt onder takken en bladeren.

Dader zegt niets

De politie vond DNA van Mariska's oom op haar kleding en lichaam. Op 10 maart werd hij opgepakt, maar de man bleef tijdens de politieverhoren zwijgen. Ook voor de rechtbank beriep hij zich tot ergernis van de familie constant op zijn zwijgrecht.

De man was eerder veroordeeld voor zedenmisdrijven en ernstige mishandeling. Hij zat op de open afdeling van de Nijmeegse Pompekliniek, omdat hij bijna klaar was met zijn tbs-behandeling.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Justitie Nijmegen Rijk van Nijmegen Nieuws
Deel dit artikel: