Eén poging tot brandstichting in Edese wijk Veldhuizen

EDE - Nu er tientallen agenten op straat lopen, lijken de jongeren ook weg te blijven. Dat constateert cameraman Björn Appel, die de afgelopen nachten in de Edese wijk Veldhuizen rond reed. Wel was een poging tot brandstichting in een auto.

'Ook vannacht was er weer veel politie aanwezig en leek het rustig te blijven', zei Appel bij Radio Gelderland. De jongeren op straat liepen vooral alleen of samen met iemand anders, maar groepjes waren er niet.

'Toch ontstond er op een gegeven moment wat rumoer. De politie had een parkeerhaven aan de Lunenburg afgezet en daar bleek een brandvlek te zijn. Er is dus toch geprobeerd een auto in de brand te steken.'

Op de parkeerplaats is onderzoek gedaan door de technische recherche. Daarbij zijn ook materialen verzameld en meegenomen, bovendien werden foto's gemaakt. Appel zag stukjes glas op de parkeerplaats liggen, waarvan een enkele was zwartgeblakerd. Ook waren drie brandvlekken te zien op de parkeerplaats.

Appel: 'De aanwezigheid van de politie zorgt voor de rust op straat. Ik zie ook geen groepen jongeren door de wijk zwerven of zich ophouden. Als ze dat doen worden ze meteen aangesproken door de politie en naar huis gestuurd.'

De politie was met opvallende eenheden aanwezig op de fiets, motor en diverse auto's maar er waren ook weer veel onopvallende agenten die een oogje in het zeil hielden. 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Brand Ede Veldhuizen Nieuws
Deel dit artikel: