Eerste rustige nacht in Edese wijk Veldhuizen deze maand

EDE - Voor het eerst deze maand was het 's nachts rustig in de Edese wijk Veldhuizen. In de nacht van woensdag op donderdag gebeurden geen incidenten.

Dit gebeurde er eerder deze maand in Veldhuizen:

  • Op zondag 1 mei wordt brand gesticht bij winkelcentrum De Lindenhorst, dat leegstaat en wacht op sloop
  • Op maandag 2 mei wordt een vijftal auto's vernield. Agenten die daarop uitrukken, worden bekogeld met stenen, waarna de politie 2 jongens (15 en 19) oppakt. Daarnaast gooien raddraaiers de ruiten van een school in
  • In de avond en nacht die volgen, staan vier auto's in brand. Twee raken ernstig beschadigd. Diezelfde dag (dinsdag 3 mei) kondigt burgemeester Van der Knaap een noodverordening af en wordt een samenscholingsverbod voor een deel van Veldhuizen ingevoerd
  • De politie is die avond en masse aanwezig in de wijk. Een 'kat-en-muisspel tussen agenten en jongeren volgt. 's Nachts gaan wederom auto's in vlammen op. 
  • Gedurende de dag (woensdag 4 mei) laat de gemeente het voormalig winkelcentrum afzetten met hekken

In de wijk is sinds dinsdag een samenscholingsverbod om nieuwe problemen te voorkomen. Het verbod geldt voor de duur van zes maanden. Desondanks gingen er de eerstvolgende nacht dus weer enkele auto's in vlammen op. Maar een nacht later bleef het wel kalm.

Zie ook:

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Ede Politie Veldhuizen Nieuws
Deel dit artikel: