Mies Bouwman geeft startsein voor vernieuwing van Het Dorp in Arnhem

ARNHEM - Mies Bouwman geeft maandag het startsein voor de oprichting van Academy Het Dorp. Het is het begin van de vernieuwing van de Arnhemse woongemeenschap.

Bijna 54 jaar presenteerde de nu 86-jarige Mies Bouwman de grote televisie-inzamelingsactie Open Het Dorp. Met deze actie werd ongeveer 22 miljoen gulden ingezameld, waarmee de woongemeenschap voor mensen met een beperking kon worden gebouwd. 

Academy Het Dorp is een academie waarin bedrijven, universiteiten en hogescholen hun kennis inzetten om ervoor te zorgen dat Het Dorp de wijk van toekomst wordt waarin mensen met een beperking of chronische ziekte leren een zo zelfstandig mogelijk leven te leiden. 

Zorg op maat

Nieuwe technieken zorgen ervoor dat mensen met een beperking of chronische ziekte steeds beter hun leven zelf kunnen organiseren. De zorgverlener kan dankzij technologie betere zorg op maat geven. 

De eerste vernieuwing van Het Dorp is de bouw van ‘Gebouw A’ met 36 nieuwe zorgappartementen. Dit gebouw is ook een innovatiecentrum, waarin permanent onderzoek wordt gedaan met gebruikers van onder meer technologische vernieuwingen.

Deur openen met een ooglid

De bouw van Gebouw A wordt naar verwachting in het voorjaar van 2017 afgerond. In de jaren daarna wordt de rest van Het Dorp vernieuwd. 

Bij de opening van Het Dorp in 1962 waren het vooral de gebouwen die aangepast werden op de bewoners. Nu gaat het voornamelijk om techniek, zodat iemand bijvoorbeeld met slechts een ooglid een deur kan openen. 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Arnhem Zorg Nieuws
Deel dit artikel: