Hans van de Glind - Jezus op die fiets

ARNHEM - SCHERPENZEEL - (Uitz. Nr. 1364) Stel je voor. Je komt Jezus van Nazaret vandaag tegen op straat, in de moskee, de kerk of de kroeg. Wat zou hij zeggen? Wat zou jij vragen? Wat zou hij doen? Hoe zou hij zijn vandaag de dag? In onze wereld?  Oud-Terschuurder Hans van der Glind ging op zoek naar Jezus en volgde hem langs Scherpenzeel, Barneveld en Harderwijk. Hij schreef een boek over zijn zoektocht: "Jezus op die fiets", dat zich afspeelt in de Gelderse Vallei.

In ons zondagochtend-programma (07:00-08:00) gaat Rinus van Warven in gesprek met Johannes de Elfde. Dat is het pseudoniem van schrijver Hans van der Glind. Hans van de Glind werd geboren in Terschuur, een dorpje in de buurt van Scherpenzeel. Hij zocht in oude boeken over Jezus: Boeken van Matteüs, Marcus, Lucas, Johannes, Maria en Thomas. 

Hij zocht in de Bijbel. Hij zocht in de Koran. Op lange tochten te voet en op de fiets zocht Hans van de Glind naar sporen van Jezus. Oude geschiedenissen, met name Bijbelse verhalen, vertaalde hij naar onze tijd: In dit boek fietst en wandelt Jezus door Nederland. Jezus van Scherpenzeel luidt de klokken…Op latere leeftijd gaat hij de strijd aan met fanatici van “eigen volk eerst” en van “ons geloof alleen.”

Meer over dit onderwerp:
Rinus van Warven
Deel dit artikel: