Nieuws

In Gelderland Live zondag 1 mei: Gelders hoop in de Giro en herdenken en feesten

Wielrenner Maarten Tjallingii uit Arnhem is zondagochtend te gast in het programma In Gelderland Live van Omroep Gelderland.
ARNHEM - Wielrenner Maarten Tjallingii uit Arnhem is zondagochtend te gast in het programma In Gelderland Live van Omroep Gelderland.
Tjallingii is Gelders hoop in de Giro-wielerdagen. De Italiaanse ronde komt zo ongeveer door de achtertuin van de 38-jarige renner. Hij besloot daarom het stoppen met wielrennen nog maar even uit te stellen en deze uitdaging aan te gaan. En gaat hij de weddenschap met Kenny van Hummel winnen?
En komende week staat weer in het teken van herdenken en feestvieren. We praten met de voorzitter van het comite 4 en 5 mei, Ed Dumrese, over wat er in onze provincie staat te gebeuren. En komende week zendt Omroep Gelderland een documentaire uit over jongeren in het verzet. Sarah Thurlings van het Airbornemuseum in Oosterbeek was nauw betrokken bij de totstandkoming en heeft nieuwe feiten opgeduikeld.
En acute geldproblemen in de jeugdzorg: deze week werd bekend dat instelling Intermetzo acute betalingsproblemen heeft. Annet van Zon is bestuurder bij collega-instelling Lindenhout en is voorzitter van de Branche Jeugdzorg Gelderland. Wat is er aan de hand in de jeugdzorg?

Uitzending zondag 1 mei om 11.00, herhalingen om 12.00, 13.00 en 16.25. De presentatie is in handen van Erik van der Pol.