Nieuws

Deze evenementen zijn afgelast op Koningsdag

Bezoekers van de verregende vrijmarkt in Utrecht - Foto ANP
Door het aangekondigde slechte weer zijn een aantal Gelderse evenementen afgelast. Wij zetten ze voor u op een rij.
ARNHEM - Door het aangekondigde slechte weer zijn een aantal Gelderse evenementen afgelast. Wij zetten ze voor u op een rij.

Oremusplein Arnhem

In Arnhem, in de wijk Alteveer/Cranevelt, gaat het de viering van Koningsdag op het Oremusplein niet door. Dat heeft het Oranje Comité Craneveer besloten. Op het plein worden normaliter een traditionele fietstocht voor kinderen gehouden en is er een vrijmarkt.

Kindervrijmarkt Winterswijk

In Winterswijk is een streep gezet door de kindervrijmarkt, daarnaast is er ook geen klimwand. Ook op een pony kan in Winterswijk niet worden gereden, Andere activiteiten gaan wel door.

Buitenactiviteiten 's-Heerenberg afgelast

In 's-Heerenberg zijn alle buitenactiviteiten afgelast. Het gaat onder meer om een rommelmarkt. De binnenactiviteiten gaan wel gewoon door. 

Niet door weer en wind in Wijchen

De Blauwkoppen organiseren in Wijchen elk jaar een kleedjesmarkt maar de organisatie laat weten dat de markt dit jaar niet doorgaat. 'We hebben vele andere opties in de omgeving bekeken maar we hebben helaas geen juiste oplossing kunnen vinden', valt te lezen op de website van de organisatie. Wel wordt er op 28 mei een nieuwe kleedjesmarkt gehouden.

Kingsdayrace Kerkdriel

En ook de Kingsdayrace van Alem naar Kerkdriel gaat niet door. Voor het eerst in het 12-jarige bestaan gaat de race niet door. Vooral omdat er langs het parcours geen mogelijkheden zijn om beschutting te vinden.

Geen Koningsdag in Beneden-Leeuwen

In Beneden-Leeuwen is zelfs het hele programma geschrapt. De organisatie bedankt iedereen voor de inzet en hoopt dat het volgend jaar op het zelfde enthousiasme kan rekenen.

Uitslapen in Elspeet

Muzikanten staan op Koningsdagochtend niet op de toren. En dan heeft ieder nadeel natuurlijk ook een voordeel..

Maximarit Lichtenvoorde

Een stukje langer, 180 kilometer, is de Maximarit in Lichtenvoorde. Maar ook die gaat dit jaar niet door vanwege de weersomstandigheden.

Kleedjesmarkt Dieren

De kleedjesmarkt is verplaatst naar zondag 15 mei van 11.00 tot 16.00 uur.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!