Nieuws

Zwembad Beusichem blijft voor onbepaalde tijd dicht vanwege instortingsgevaar

Zwembad Beusichem
Het zwembad in Beusichem (gemeente Buren), dat maandag werd gesloten wegens instortingsgevaar, blijft voor onbepaalde tijd nog dicht. Dat vertelt beheerder Karin Stekelenburg.
ARNHEM - Het zwembad in Beusichem (gemeente Buren), dat maandag werd gesloten wegens instortingsgevaar, blijft voor onbepaalde tijd nog dicht. Dat vertelt beheerder Karin Stekelenburg.
'Ik heb dinsdagmorgen een gesprek gehad met de gemeente, maar dat gaf geen opheldering. We moeten de officiële rapporten afwachten en kijken wat een mogelijke verbouwing gaat kosten.'
Karin Stekelenburg uit bij Radio Gelderland haar onvrede:
Die duidelijkheid moet er binnen twee weken zijn, maar ook daarna is het zwembad niet meteen open, zegt Stekelenburg.
'Dat is gewoon niet haalbaar. Als we de boel kunnen herstellen, moet bijvoorbeeld het bad worden leeggehaald en het dak worden gemaakt. Dan kan er niet gezwommen worden', zegt de beheerder.

Wel zwemmen in Culemborg?

Meer dan 100 kinderen, die normaal zwemmen in het Beusichemse bad, zullen dus voorlopig niet terugkeren in dat zwembad. Maar de zwemlessen gaan mogelijk wel door, zij het in Culemborg.
'Het zwembad belde mij gisteren meteen op om te helpen. Dat was super aardig. We kijken nu hoeveel kinderen daar zwemles kunnen krijgen en wanneer. We moeten ook weten of de ouders dat wel willen.'

Eerst de meivakantie

Om dat allemaal uit te zoeken heeft de beheerder in ieder geval twee weken. 'Ze hebben nu meivakantie, dus dat komt mooi uit.'
Dinsdag aan het eind van de middag moet de gemeente Buren een financieel voorstel doen aan Karin Stekelenburg. Dan kan de beheerder ook iets meer zeggen over de toekomst van het zwembad.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!