Politie laat verdachte brandstichtingen Culemborg vrij

CULEMBORG - De man uit Culemborg (19) die wordt verdacht van een reeks autobranden in de stad, is sinds zaterdag weer op vrije voeten. Dat meldt de politie.

Hij is vrijgelaten op voorwaarde dat hij uit de nesten blijft. Wordt hij weer opgepakt, krijgt hij bovenop de straf die voor dat vergrijp staat een extra geldboete. De jonge Culemborger wordt niet verdacht van twee autobranden van dit weekend.

De politie denkt dat er sowieso meerdere brandstichters rondlopen in Culemborg, omdat na de arrestatie van de 19-jarige een schuur in brand werd gestoken.

De auto van Frank, die niet bij achternaam genoemd wil worden, werd afgelopen nacht aangestoken. Door een alerte agent met een brandblusser bleef de schade beperkt tot het rechter voorwiel. Saillant detail: zijn auto stond geparkeerd onder een bord waarop wordt gewaarschuwd voor cameratoezicht.

Jassin en Mohammed: 'De gemeente heeft er zelf om gevraagd'

Er wordt veel gepraat over de mogelijke daders en hun motieven. Op straat speculeren Mohammed en Jassin er op los wie de daders van de branden kunnen zijn. Volgens hen zijn allochtone jongeren in de wijk gefrustreerd.

'Uit boosheid op de gemeente en de politie steken ze auto's in de fik', vertellen de twee onherkenbaar voor de camera van Omroep Gelderland. De gemeente zou volgens de jongens teveel contact onderhouden met een nieuwe horecagelegenheid die op zoek is naar personeel. De twee beweren dat de gemeente daarbij adviezen geeft wie wel en wie niet aan te nemen. 

Volgens een werkgever heeft de gemeente inderdaad geadviseerd om bij de zoektocht naar personeel niet te vragen naar een Verklaring Omtrent Gedrag, omdat iedereen recht heeft op een nieuwe kans. Wel zegt de werkgever dat de gemeente Culemborg adviezen heeft gegeven over welke jongeren goed gedrag vertonen op straat en welke niet. De gemeente Culemborg was zondag niet bereikbaar voor commentaar.

Extra contoles

De politie kondigt aan extra te gaan controleren in Culemborg en vraagt mensen om verdachte situaties te melden.. 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Criminaliteit Culemborg Politie Nieuws
Deel dit artikel: