Kasteel Staverden uit 1298 wordt geveild

ERMELO - Altijd al in een kasteel willen wonen? Dit is uw kans. Kasteel Staverden in de gemeente Ermelo, gebouwd in 1298, wordt geveild.

De eigenaar van het kasteel, Ermeloër Coen Haklander, ging in 2014 failliet. Hij had het sinds 2008 in zijn bezit. In 2007 is het kasteel gerestaureerd. 

Het kasteel is een rijksmonument en wordt gebruikt als trouwlocatie. De grond is eigendom van de stichting Geldersch Landschap & Kasteelen. 

Veiling via internet

De executieveiling gebeurt via internet op 25 mei. Tot en met 10 mei kunnen geïnteresseerden een onderhands bod uitbrengen. De makelaar en de notaris hebben niet bekendgemaakt wat het kasteel moet opbrengen. Ze waren zaterdag niet bereikbaar voor een toelichting.

Het kleine Staverden is een stad

Staverden kreeg in 1298 stadsrechten en is in 2012 officieel uitgeroepen tot de kleinste stad van de Benelux. Graaf van Gelre Reinald I had ooit het plan om hier een florerende stad te stichten. Volgens de website Beleef Staverden wonen er nu 52 mensen.

Zie ook:

Veilingsite

Beleef Staverden

Geldersch Landschap en Kasteelen over landgoed Staverden

Wikipedia over Kasteel Staverden

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Ermelo Nieuws
Deel dit artikel: