Batavierenrace vanuit Nijmegen: wie is het eerst op het grootste studentenfeest van de Benelux?

NIJMEGEN - Om middernacht is het startschot gegeven voor de 44e Batavierenrace van Nijmegen naar Enschede, de grootste estafetterace ter wereld. Johan Vlemmix, bekend van radio en tv, gaf het startsein en stuurde de studenten de Brakkensteinse bossen in.

De Batavierenrace bestaat al sinds 1973 en wordt van begin tot eind georganiseerd door studenten van de Radboud Universiteit en de Universiteit Twente.

Ieder jaar doen een kleine 10.000 studenten mee. Het parcours loopt vanaf het Radboud Sportcentrum in Nijmegen, via Duitsland, de Achterhoek en het centrum van Enschede naar de campus van de Universiteit Twente.

Beloning: groot feest

De Batavierenrace telt 25 etappes die door teams van 25 studenten worden gelopen. De totale lengte van het parcours bedraagt 175 kilometer, een afstand die de snelste ploegen in minder dan elf uur afleggen.

In Enschede wacht naast de eer en eeuwige roem ook beloning van formaat: de Batavierenrace wordt afgesloten met het grootste studentenfeest van de Benelux waar ruim 14.000 bezoekers op af komen.  

De Batavierenrace is live te volgen via een speciale radiozender. Rond elk heel uur is er een kort video-bulletin met reportages van de voorbereiding en uit de race. Op het halve uur is er de Bataradio-Update.

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Nijmegen Nieuws
Deel dit artikel: