Gymnasiasten Nijmegen huren helikopter om 30.000 bloemen te strooien voor examenstunt

NIJMEGEN - 'Het was echt een superstunt. Het hele plein en alle auto's lagen onder de bloemen', zo vertelt Jos Bruning, afdelingsleider op het Stedelijk Gymnasium. Leerlingen van die school strooiden als onderdeel van een eindexamenstunt namelijk 30.000 bloemen uit een helikopter.

De examenstunt vindt jaarlijks plaats op de zogeheten 'roosjesdag'. Dan pakken de leerlingen een thema waaraan ze hun stunt koppelen. Dit jaar was dat het thema Dakota Airlines.

'Ze namen ons met onder meer een dans mee op reis. Ze hadden zelfs ook een helikopter geregeld, daarmee gaat iets mis in het verhaal en moet de lading eruit. Dat waren de bloemen. Die hebben ze overigens zelf geplukt, want dat was het goedkoopst', vertelt Bruning.

Duizenden euro's ingezameld

Om de stunt voor te bereiden hebben de leerlingen behoorlijk wat geld in moeten zamelen. Er is dit jaar 15.000 euro opgehaald. Daarmee verzorgden zij onder andere een lunch voor de leraren, regelden ze een feest en huurden ze een helikopter. Dat had nog wel wat voeten in aarde.

'Ze moesten natuurlijk vergunningen regelen, je mag niet zomaar met een helikopter vliegen. En ook de NS wilde zekerheid hebben dat er niet iets mis zou gaan.' De school ligt namelijk naast het spoor.

'Superdag'

Deze stunt maakte indruk op docenten, zo ook bij Bruning. 'Het is elk jaar een mooie dag, maar deze is echt super. Met de helikopter, de dans en het verhaal. De hele entourage was goed.' Vrijdagavond sluiten de leerlingen de stuntdag af met een groot feest.

Meer over dit onderwerp:
Nijmegen Onderwijs
Deel dit artikel: