Vader vermoorde Mariska Peters wil verdachte aanvliegen tijdens rechtzaak

ARNHEM - De strafzaak tegen de 52-jarige verdachte van de moord op en verkrachting van Mariska Peters uit Nijmegen, wordt vandaag inhoudelijk behandeld. De verdachte is de oom van het slachtoffer. Tijdens de rechtszaak wil de vader van Mariska de verdachte aanvliegen. De politie houdt hem tegen.

'Mijn eigen kindje afgepakt', riep de vader. Toen de verdachte de rechtszaal betrad, werd op de publieke tribune 'viespeuk' en 'vuile moordenaar' geroepen.

'Je zat er gewoon bij'

De vader leest vervolgens huilend een slachtofferverklaring voor: 'Wij vroegen ons al die tijd af wie zoiets afschuwelijks kon hebben gedaan, je zat er gewoon bij', zei hij tegen zijn broer (de verdachte).

De 21-jarige Mariska werd 22 februari vorig jaar gevonden in de Hatertse Vennen bij Nijmegen, nadat ze twee weken was vermist. De vrouw bleek te zijn gewurgd.

Volgens de officier van justitie is er geen sprak van moord, maar van gekwalificeerde doodslag omdat er geen sprake is van voorbedachte rade.

Verslaggever Petra Kuzee volgt de rechtszaak:

Oom staat terecht

De vermeende dader is de oom van Mariska. Op de vindplek is zijn DNA aangetroffen. De man verbleef ten tijde van het misdrijf op een open afdeling van de tbs-kliniek in Nijmegen.

Hij zat in de laatste fase van zijn behandeling en had beperkte bewegingsvrijheid. Volgens zijn familie was hij veroordeeld voor incest en mishandeling van zijn dochtertje.

Verslaggever Petra Kuzee over de rechtszaak Mariska Peters:

Ruim een jaar

De familie van het slachtoffer heeft ruim een jaar op de behandeling van de zaak moeten wachten. Ze verwacht dat veel vrienden en kennissen van Mariska de rechtszaak zullen bijwonen. Ze hopen woensdag te horen wat er precies is gebeurd en waarom.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Criminaliteit Justitie Nijmegen Nieuws
Deel dit artikel: