De Graafschap hoopt dat FC Utrecht al met hoofd bij bekerfinale is

DOETINCHEM - Voor De Graafschap zal de spanning woensdag opnieuw enorm zijn. In de Achterhoek wordt gehoopt dat tegenstander FC Utrecht al met het hoofd bij de bekerfinale is.

'Dat hoop ik', zegt ook trainer Jan Vreman die met zijn selectie twee punten meer heeft dat de grote concurrent Cambuur. Eén van beide clubs degradeert rechtstreeks naar de Jupiler League. 'We zullen tegen FC Utrecht heel scherp moeten spelen en kijken of we daar iets kunnen halen.'

Vertrouwen

FC Utrecht speelt zondag de bekerfinale tegen Feyenoord. Maar als de Rotterdammers winnen, kan FC Utrecht ook via de vierde plaats nog rechtstreeks Europees voetbal afdwingen. 'Misschien ligt hun focus tegen ons toch op die bekerfinale. Je moet altijd vertrouwen houden dat we het nog gaan redden en ik denk dat wij nog punten gaan pakken', zegt Youssef El Jebli.

Ontevreden over Kabasele

Vreman heeft de komende drie finales alleen op en top gemotiveerde spelers nodig. Nathan Kabasele zit daarom opnieuw niet bij de selectie. Hij trainde met de beloften op een ander veld. 'Hij moet meer brengen en het elftal helpen. Aan de bal beslissend zijn en zo zijn er veel meer dingen. Als ik tevreden zou zijn over Nathan, zou hij spelen', stelt Vreman.

Wisselende druk

Ondertussen heeft ook de oefenmeester van De Graafschap geen idee wat er gaat gebeuren. Cambuur treft donderdag in Leeuwarden Willem II en speelt later ook nog thuis tegen Excelsior. 'Maar ook zij moeten net zo hard vechten om nacompetitie te ontlopen. Er kan van alles gebeuren. Maar we staan wel twee punten voor. Natuurlijk zorgt dit voor druk. Voor iedereen is het wisselend hoe hij daar mee omgaat.'

 

Meer over dit onderwerp:
Betaald voetbal De Graafschap
Deel dit artikel: