Nieuws

Vriendin vermoorde Mariska Peters uit Nijmegen hoopt op meer duidelijkheid

NIJMEGEN - Familie en vrienden van de vermoorde Mariska Peters uit Nijmegen hopen woensdag bij de rechtszaak tegen Mariska's 52-jarige oom Johan te horen wat er precies is gebeurd en waarom. Mariska werd vorig jaar februari dood gevonden in de bossen bij Nijmegen. Haar oom wordt ervan verdacht haar misbruikt en gewurgd te hebben.
De 21-jarige Mariska woont kort voor haar dood bij haar ouders in Nijmegen. Op zondagavond 8 februari vorig jaar zegt ze dat ze even naar een vriendin gaat, maar ze komt daar nooit aan. De volgende dag verschijnt ze niet op haar werk en is ze onbereikbaar. 'Ik had haar geappt en ik kreeg niets terug. Dat was raar, normaal was zij iemand die altijd meteen appte', zegt een van haar vriendinnen Priscilla Saalmink. Mariska's ouders zijn radeloos. 

'Nooit iets gemerkt aan Johan'

Na twee weken van onzekerheid vinden speurhonden uiteindelijk het lichaam van Mariska in het bos van De Hatertse Vennen. Ze blijkt te zijn gewurgd. De schok is nog groter als de politie haar oom Johan oppakt. Er is DNA van hem gevonden in Mariska's auto, op de vindplaats en mogelijk op haar lichaam. Justitie verdenkt hem van verkrachting en moord. Vriendin Priscilla: 'Ik kon het eerst niet geloven, omdat hij wel twee weken lang daar ook bij de familie binnen was en meehielp met zoeken.' Ook loopt Johan voorop bij de stille tocht voor Mariska. 'Hij heeft gewoon zo'n masker op gehad. Niemand heeft iets aan hem gemerkt.'
Johan zit ten tijde van de moord in de laatste fase van zijn behandeling in de tbs-kliniek in Nijmegen en mag zich vrij bewegen. In 2004 kreeg hij tbs opgelegd voor mishandeling van en ontucht met zijn dochter. Familie en vrienden hopen dat er tijdens de rechtszaak meer duidelijkheid komt over de dood van Mariska.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!