Nieuws

Uitzending zondag 24 april: Chris Tates

Even naar een museum gaan is voor mensen zonder beperking iets waar ze niet over na hoeven te denken. Maar als je een handicap hebt en in een rolstoel zit, is dat wel even anders.
ARNHEM - Even naar een museum gaan is voor mensen zonder beperking iets waar ze niet over na hoeven te denken. Maar als je een handicap hebt en in een rolstoel zit, is dat wel even anders.
In deze aflevering nodigt Angelique Krüger acteur Chris Tates (54) uit om met De Zonnebloem mee te gaan. Samen met Annet Rooks uit Groesbeek gaat hij naar Museum Paleis Het Loo.  Annet heeft van kleins af aan reuma en zit in een rolstoel. Acteur Chris Tates neemt voor een dag de lichamelijke beperking van Annet aan. Hij krijgt een beperkingspak aan en neemt plaats in een rolstoel. Chris probeert zelf zijn rolstoel over de grindpaden in de tuinen van Paleis Het Loo te rijden. Dat blijkt ontzettend zwaar te zijn.
Verder in deze uitzending:
De vrijwilliger die in het zonnetje wordt gezet: Ria Roosendaal, gids in Nationaal Bevrijdingsmuseum in Groesbeek.

Beperkingspak

Beperkingspak GERT (GERontologische Testkleding) een hulpmiddel waarmee de drager zelf de gevolgen van een scala aan beperkingen kan ervaren. Het pak bestaat uit een zwaartevest, enkel- en polsgewichten, elleboog- en kniewraps, handschoenen, overschoenen, een nekband, een overbril, een brillenset voor simulatie van de meest voorkomende visusbeperkingen, een tremorsimulator en oordopjes.
Uitzending: zondag 24 april, 18.20 uur (ieder uur herhaald)
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!