Mbo-studenten leren van elkaar in de tuin van ARXlabs in Zelhem

ZELHEM - Zestig leerlingen van AOC Oost en het Graafschap College starten vandaag met een gezamenlijk project op het gebied van duurzaamheid bij ARXlabs in Zelhem. Vijf dagen lang brengen de scholieren hun kennis op het gebied van bouw, groen en installatietechniek samen en leren zij van elkaar.

Het is de bedoeling dat de mbo-studenten een werkplaats duurzaam verbouwen in de tuin van ARXlabs, het voormalige restaurant Wolfersveen.

Duurzaam werken

Het project Duurzame Werkplaats bestaat uit een praktijkopdracht en workshops over duurzaam werken en materiaalgebruik in de bouw. ARXlabs wil duurzame innovatie in de bouwsector versnellen. Het onderwijs van de toekomstige werknemers en ondernemers speelt hierbij een belangrijke rol. 

Praktijk van de toekomst

Bedrijven uit Oost Nederland ondersteunen het project door het leveren van kennis en materialen. Zij brengen daarmee de praktijk van de toekomst nog dichter bij de leerlingen. Kennis over duurzaam (ver)bouwen staat centraal tijdens workshops met Otto Willemsen (organisatieadviseur), Nico Wissing (landschapsarchitect) en Alfonso Wolbert (architect).

Meer over dit onderwerp:
Bronckhorst Onderwijs
Deel dit artikel: