N348 bij Zutphen vrijdagochtend vroeg weer open na dodelijk ongeval

ZUTPHEN - De N348 bij Zutphen is in de nacht van donderdag op vrijdag weer opengegaan na een dodelijk vrachtwagenongeluk. Dat vertelt een woordvoerder van de provincie Gelderland.

De weg was vanaf donderdagmiddag afgesloten door een ernstig ongeval tussen twee vrachtwagens. De bergingswerkzaamheden duurden de hele middag en avond. Niet alleen moesten de vrachtauto's worden weggesleept, ook moest een deel van de berm worden afgegraven vanwege weggelekte olie. 

Onze verslaggever Arjan Hoefakker was bij de berging aanwezig:

Het ongeval begon met een frontale botsing tussen twee vrachtwagens op de 50km-weg. De achteropkomende automobiliste - een 19-jarige vrouw uit Apeldoorn - kon niet op tijd remmen en raakte daardoor ook bij het ongeval betrokken. Zij raakte lichtgewond.

Dode en gewonden

De vrachtwagenchauffeurs zaten volgens onze verslaggever enige tijd bekneld in hun cabine. De brandweer heeft ze eruit gehaald. Een van de truckers, een 53-jarige Amsterdammer, overleed ter plaatse. De ander, een 43-jarige man uit Kerkrade, raakte zwaargewond en is overgebracht naar het Radboudumc in Nijmegen. 

Politiewoordvoerder Paul Koetsier vertelt op Radio Gelderland dat een van de slachtoffers is overleden:

De automobiliste is per ambulance voor controle naar een ziekenhuis gebracht. De oorzaak van het ongeluk is nog niet duidelijk.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Radio Zutphen Nieuws
Deel dit artikel: