Nieuws

Achterhoek strijdt met Den Haag om Special Olympics

DOETINCHEM - Het is een echte strijd en vandaag móet de Achterhoek zich van haar beste kant laten zien, want de Achterhoek wil in 2018 de Special Olympics houden. Een speciale landelijke commissie brengt daarvoor vandaag de hele dag een bezoek aan verschillende plekken in de Achterhoek.
Daar laten gemeenten en sportclubs zien wat ze Special Olympics Nederland te bieden hebben. Concurrent is Den Haag, ook die stad wil de speciale spelen organiseren in 2018. Het is voor het eerst dat het een echte strijd is, tot nu toe was er altijd maar één kandidaat die zich naar voren schoof. Woordvoerder Corine Berkel: 'We hebben de eerste ronde overleefd en zijn nu inderdaad met Den Haag nog over. Wij presenteren ons vandaag als eerste. We hebben wel even getwijfeld of we er vandaag mee naar buiten wilden komen, want dan ziet de concurrent het ook. Maar we doen het toch want we gaan uit van onze eigen kracht!'

Nijmegen juli 2016

De organisatie in de Achterhoek bestaat uit 8 gemeenten, de provincie Gelderland, zorgorganisatie MEE Oost, het Graafschap College, de Gelderse Sport Federatie en een aantal Achterhoekse ondernemers. Aan de Special Olympics doen meestal zo'n tweeduizend mensen met een verstandelijke beperking mee. Die strijden dan in verschillende sporten zoals atletiek, zwemmen, judo, basketbal, voetbal, korfbal en hockey. Het evenement wordt elke twee jaar gehouden, dit jaar op 1, 2 en 3 juli in Nijmegen en omgeving.