Nieuws

Tri Pham uit Wageningen: 'Jaren van onzekerheid hebben me wel echt veranderd'

ARNHEM - Na jarenlang in spanning te hebben gezeten kwam donderdag voor de 13-jarige Tri Pham uit Wageningen dan eindelijk het verlossende woord: hij en zijn ouders mogen in Nederland blijven en hoeven niet terug naar Vietnam. Tri vertelt over de onzekerheid en de opluchting bij In Gelderland Live en nam ook klasgenootje Daan mee naar de studio.
Tijdens het gesprek laat de in Wageningen opgegroeide jongen weten dat '13 jaar van onzekerheid hem wel hebben veranderd'. Hij had al die tijd een 'naar gevoel', en noemt de situatie iets wat geen kind zou moeten meemaken. 'Vroeger was ik blij en hyper en toen was ik opeens verdrietig en boos en best wel sip op school', zegt Tri.
Kijk hier het hele gesprek met Tri terug: 
Het moment dat Tri op de foto ging op het Marktplein in Wageningen, omringd door iedereen die hem steunde, maakte veel indruk op klasgenoot én vriend Daan: 'Het is zeker terecht dat hij mag blijven.' Tri: 'Vanaf dat moment voelde ik me écht Nederlander.' 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!