Nieuws

Honderden fans gaan op de foto met vlogger Joy (13) uit Apeldoorn

Vlogger Joy (13) uit Apeldoorn heeft zaterdag de dag van haar leven gehad. Op het VEED festival, een evenement voor vloggers op YouTube, wilden honderden kinderen met haar op de foto.
APELDOORN - Vlogger Joy (13) uit Apeldoorn heeft zaterdag de dag van haar leven gehad. Op het VEED festival, een evenement voor vloggers op YouTube, wilden honderden kinderen met haar op de foto.
Joy wist vrijdagavond al een VEED Award in de wacht te slepen in de categorie 'Beste Vrouwelijke YouTuber'. Zaterdag konden fans op het VEED festival in Amsterdam hun favoriete 'YouTuber' ontmoeten. Voor Joy stonden honderden mensen in de rij.
'Het is eigenlijk best gek. Normaal zit je gewoon achter je camera filmpjes te maken en dan zie je wel het getal, maar dan besef je toch eigenlijk niet hoeveel dat is. Op dit soort dagen dan besef je toch dat het zoveel mensen zijn die naar je kijken', vertelt Joy op Radio Gelderland.
Met bijna 330.000 volgers is Joy een regelrechte hit op YouTube. Op haar kanaal BeautyNezz post ze filmpjes over haar leven. Haar best bekeken video is Morning Routine 2014 met ruim 1.237.000 views. 

'Iedereen was zo lief'

Na een dagje met haar fans is Joy weer thuis. 'Ik ben echt heel erg moe.' Toch kijkt zij tevreden terug. 'Iedereen was zo lief. Ze gunnen het je ook zo. Dat vind ik ook zo lief', zegt Joy.
Ondanks alle aandacht zegt Joy het gewoon leuk te vinden om filmpjes te maken en ze is voorlopig niet van plan om daarmee te stoppen. 'Ik ga eerst mijn school afmaken natuurlijk. Hier wil ik nog zo lang mogelijk mee doorgaan.'
Vorig maand was de Apeldoornse nog bij de Kids' Choice Awards in Los Angeles. Ze was genomineerd in de categorie 'Favoriete vlogger Nederland & België', maar won niet. November vorig jaar werd de 13-jarige uitgeroepen tot 'Jongere van het Jaar'.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!