Tri en familie mogen blijven in Nederland: 'Ik ben helemaal hyper'

WAGENINGEN - De 13-jarige Tri en zijn ouders mogen in Nederland blijven. Dat meldt burgemeester Geert van Rumund van Wageningen.

'De reden waarom Tri en zijn familie nu wel mogen blijven, weet ik niet. Dat moet je de staatssecretaris (Klaas Dijkhoff, red.) vragen', reageert Van Rumund op de radio van Omroep Gelderland. 'Ik ben er in ieder geval erg blij mee. Ons doel was om ervoor te zorgen dat ze in Wageningen mochten blijven. En dat is gelukt.'

Een woordvoerder van Dijkhoff meldt dat de staatssecretaris gebruik heeft gemaakt van zijn zogenoemde discretionaire bevoegdheid. Dit houdt in dat hij nog een keer naar de zaak heeft gekeken en naar eigen inzicht dit besluit heeft genomen.

Opluchting bij Tri

Ook Tri reageerde opgelucht. 'Ik ben hyper en kan het niet geloven. Na al die jaren in spanning en angst heb ik nu te horen gekregen dat ik hier mag blijven', aldus de 13-jarige jongen.

Luister de reacties van Van Rumund en Tri:

Tri zette ook een filmpje op YouTube:

Geen kinderpardon

Tri kreeg eind maart te horen dat hij met zijn ouders terug moet naar Vietnam. De jongen, die in Nederland geboren en getogen is, viel buiten het kinderpardon, omdat het gezin zich niet altijd aan de toezichtregels zo hebben gehouden.

De gemeenschap in Wageningen reageerde ontsteld op het nieuws. 'Tri was in beeld bij de overheid en is altijd gewoon naar school geweest', schreef de gemeente op haar website.

Online petitie

Ook werd er een online petitie gestart tegen het besluit. Binnen een dag werd deze ruim duizend keer ondertekend.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: