Betonnen bakken voor raadhuis Ede tijdens azc-inspraakavond

EDE - Extra betonnen bloembakken moeten verhinderen dat het gemeentehuis van Ede geramd wordt door boze betogers. Woensdag is er in het raadhuis een inspraakavond over de komst van asielzoekerscentra in de gemeente.

In totaal spreken 41 mensen in, het gemeentehuis zou 120 insprekers kunnen herbergen. 'Dat valt dus erg mee, maar alsnog gebeurt het niet elke dag dat een dergelijk aantal mensen wil inspreken', zegt woordvoerder Henk Faas.

Hij benadrukt geen signalen te hebben dat het uit de hand loopt. 

Oogje in het zeil

Om alles soepel te laten verlopen tijdens de avond is een plan opgesteld. Daar staat onder meer hoe de insprekers geïdentificeerd, begeleid en in groepjes naar de raadszaal worden gebracht.

Buiten houden boa's en politieagenten een oogje in het zeil. Faas verwacht dat als de insprekers met aanhang komen, de publieke tribune vol is. Daarom worden overige belangstellenden niet toegelaten. De avond is te volgen via Ede TV.

Vooralsnog ligt er een plan van het college om in totaal drie azc's te plaatsen, op recreatieterrein De Goudsberg in Lunteren, het voormalig bejaardentehuis de Klinkenberg in Ede en camping de Braamhorst in Ede. 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Asielzoekers Ede Politiek Nieuws
Deel dit artikel: