Man uit Ede voor rechter vanwege opruiing bij demonstratie tegen azc

LUNTEREN - Hij riep: 'We gaan naar Ede, Van der Knaap moeten ze afmaken!' En daarom moet een 45-jarige man uit Ede binnenkort voor de rechter verschijnen vanwege opruiing. De man riep de teksten tijdens een demonstratie op zaterdag 26 maart in Lunteren. Daar protesteerden zo'n 100 mensen tegen de komst van een asielzoekerscentrum op vakantiepark de Goudsberg.

Burgemeester en wethouders van Ede willen in de gemeente in totaal 900 asielzoekers opvangen op drie verschillende plekken. De locaties zijn:

  • vakantiepark de Goudsberg in Lunteren
  • camping de Braamhorst in Ede
  • voormalig zorgcentrum de Klinkenberg in Ede

Bij de demonstratie in Lunteren eind maart liepen tussen de 75 en 100 man mee. De demonstranten lieten spandoeken zien. De protestmars verliep verder zonder noemenswaardige problemen. 

Burgemeester Van der Knaap nam vorige maand nog een petitie in ontvangst tegen de komst van een azc op de Goudsberg. 2700 mensen hadden deze petitie ondertekend. Overigens is er al langer protest. Zo werden er eerder op het terrein twee dode varkens aangetroffen.

Woensdagavond is er een inspreekavond over de opvang van asielzoekers in Ede. Tientallen mensen hebben aangekondigd in te willen spreken. Op 14 april neemt de gemeenteraad een besluit.

Zie ook: Demonstratie tegen azc bij vakantiepark De Goudsberg in Lunteren verloopt rustig

Zie ook: Dode varkens als protest tegen asielzoekers in Lunteren

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Asielzoekers Ede Nieuws
Deel dit artikel: