Nieuws

Veel steun voor 13-jarige Tri uit Wageningen; online petitie meer dan 1000 keer ondertekend

Er is veel steun voor Tri Pham. De 13-jarige jongen uit Wageningen kreeg donderdag te horen dat hij en zijn ouders naar Vietnam worden uitgezet. De online petitie tegen dat besluit is binnen een dag meer dan 1000 keer ondertekend. © Archief
WAGENINGEN - Er is veel steun voor Tri Pham. De 13-jarige jongen uit Wageningen kreeg donderdag te horen dat hij en zijn ouders naar Vietnam worden uitgezet. De online petitie tegen dat besluit is binnen een dag meer dan 1000 keer ondertekend.
De Wageningse burgemeester Geert van Rumund bracht het gezin donderdag het slechte nieuws. Hij deed dit na een brief van staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Veiligheid en Justitie). In die brief kondigde Dijkhoff de uitzetting van het gezin aan.
De gemeenschap in Wageningen reageert geschokt en teleurgesteld. Zo noemt Van Rumund het besluit 'een harteloze wijze om met kinderrechten om te gaan'. Jacq Top, teamleider onderbouw van de school waar Tri op zit, vindt het 'onbegrijpelijk dat de staatssecretaris heeft besloten dat Tri naar Vietnam moet'.
Burgemeester Van Rumund over de uitzetting van de 13-jarige Tri:

Niet gehouden aan toezichtregels

De jongen valt nu buiten het kinderpardon, omdat het gezin zich niet altijd aan de toezichtregels zou hebben gehouden. Tri was echter in beeld bij de overheid en is altijd gewoon naar school geweest, schrijft de gemeente op haar website. Buurtbewoners zetten zich eerder volop in om te voorkomen dat het gezin zou worden uitgezet.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!