Uitzending 31 maart: Simon zonder Nick, geen therapie maar kunst en het wiegenliedje van Brahms

ARNHEM - Knikkende knieën en tranen in de allerlaatste Christines Cultuursnack. Want hoe reageer je als je idool Simon ineens onverwacht in je woonkamer staat en ook nog eens een prachtig lied voor je zingt?

Christine praat met Simon over zijn solovoorstelling Ik en Simon en verrast een Harderwijks gezin met een optreden van de populaire zanger.

Ook knikkende knieën in Dieren waar theaterkoor Music for all zich voorbereidt op de première van hun voorstelling Recht van Spreken.

Bij Art Blanche zijn ze 'gek op kunst'. Dit kunstenaarscollectief in Apeldoorn is er speciaal voor kunstenaars met een psychiatrisch heden/verleden. Door met gelijkgestemden samen te werken kunnen ze het leven beter aan en ontstaat er mooie kunst. En daarmee dragen ze op hun manier een steentje bij aan de maatschappij, aldus de kunstenaars. Christine bezoekt het atelier.

Schoonheid ligt voor het oprapen. Dat wil Caroline van den Bogaert laten zien met de sieraden die ze maakt van stenen die ze vindt aan de oevers van de Rijn. Hoe ze de stenen uit haar buurt verwerkt in haar 'streeksieraden' zie je in de rubriek Zelf Gemaakt.

Het wiegenlied van Brahms, bijna iedereen kent het. Het is het deuntje in veel muziekdoosjes voor baby's. Maar is het oorspronkelijk ook bedoeld als slaapliedje? Maestro Jules legt uit.

De Edese filmmaker Matthieu Landweer zoomt met zijn documentaire De mannen van staal in op de liefde voor de stalen koersfiets. Hij schetst daarin een portret van meesterbouwer Wim van der Kaaij maar hij laat ook oud-renners zoals Servais Knaven, Keetie Hage en Henk Faanhof vertellen over hun stalen ros. Christine bezocht Matthieu tijdens het maakproces.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Cultuursnack
Deel dit artikel: