Nieuws

Bloemenvouwers Achterhoek voeren actie voor achterstallig loon

Bijstandsgerechtigden uit de gemeenten Aalten en Oude IJsselstreek die jarenlang kunstbloemen hebben gevouwen zonder daarvoor loon te hebben gekregen, voeren morgen actie bij het stadhuis in Aalten. Dat laat vakbond FNV weten.
AALTEN - Bijstandsgerechtigden uit de gemeenten Aalten en Oude IJsselstreek die jarenlang kunstbloemen hebben gevouwen zonder daarvoor loon te hebben gekregen, voeren morgen actie bij het stadhuis in Aalten. Dat laat vakbond FNV weten.
Sommigen deden dit productiewerk jarenlang met behoud van bijstandsuitkering. Volgens de vouwers was het werk traumatisch. Vakbond FNV vindt dat dit werk gewoon betaald moet worden tegen cao-loon. Het ultimatum aan de gemeente Aalten om dit achterstallige loon te betalen is vorige week verstreken. Daarom voeren ze donderdag actie.

Aalten wil 1000 euro betalen

Tot nu toe heeft de gemeente Aalten per bijstandsgerechtigde duizend euro toegezegd. Volgens de bond is dat slechts een schijntje voor de productieve arbeid. De bloemenvouwers deden hun werk bij het ISWI (het huidige Laborijn), de gemeenschappelijke sociale dienst van de twee gemeenten. De gemeenten verdienden geld met de productie en de bijstandsgerechtigden ontvingen geen loon.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!