Nieuws

Demonstratie tegen azc bij vakantiepark De Goudsberg in Lunteren verloopt rustig

LUNTEREN - Tegenstanders van een asielzoekerscentrum op vakantiepark De Goudsberg in Lunteren hebben zaterdagmiddag gedemonstreerd. Er kwamen zo'n 50 mensen op de protestmars af. Deze werd georganiseerd door leden van de Facebookpagina 'AZC Nee Goudsberg Lunteren'.
De demonstranten lieten spandoeken zien. Verder verliep de mars zonder noemenswaardige problemen. De bijeenkomst in Lunteren trok de nodige publieke belangstelling. Er was ook veel politie op de been.

Drie opvangplekken in gemeente Ede

Eerder deze week maakte het college van burgemeester en wethouders bekend voorstander te zijn van drie opvangplekken, te weten De Goudsberg in Lunteren, de Braamhorst in Ede en de Klinkenberg in Ede. Verspreid over deze drie plaatsen moeten er in totaal 900 vluchtelingen worden gehuisvest.
Burgemeester Van der Knaap van de gemeente Ede nam woensdag een Lunterense petitie in ontvangst tegen de komst van een asielzoekerscentrum op de Goudsberg. Die is door ruim 2700 mensen ondertekend. Overigens is er al langer protest tegen de Goudsberg in Lunteren als locatie voor een asielzoekerscentrum. Zo werden er eerder op het terrein twee dode varkens aangetroffen.

Geen maatregelen

Voor de demonstratie, zaterdagmiddag, waren geen extra maatregelen genomen. Op 14 april spreekt de gemeenteraad van Ede zich uit over de aangekondigde opvangplekken.