Broers nemen speelfilm op in Arnhem: 'James Bond was een voorbeeld voor ons'

ARNHEM - Debuterend filmregisseur Viktor van der Valk groeide samen met zijn broer -en acteur-, Vincent op in de Burgermeesterwijk Arnhem. Nu is deze Arnhemse wijk het decor voor zijn eerste speelfilm 'Nocturne', waar hij samen met zijn broer aan werkt. Viktor regisseert en Vincent acteert;hij kruipt in de rol van hoofdpersonage 'Alex'.

Momenteel wonen de broers in Amsterdam, maar toch voelt de Arnhemse wijk voor Vincent als thuis komen.

Al op jonge leeftijd trokken de broers met een draaiende camera en een flinke dosis inspiratie door de wijk. 'James Bond was een voorbeeld voor ons. We wilde vooral toffe shots maken met veel gevechten en pistolen', vertelt een lachende Vincent.

Geschrokken vader

'Ik weet nog goed dat ik een fietspompje wilde pakken in de schuur. Nou, ik schok me rot', zegt de vader van de twee broers. 'Viktor en Vincent hadden zich met een groep vriendjes in de schuur verschanst om een scene op te nemen. Een ander keer kroop weer iemand langs de regenpijp omhoog. Nu filmen ze weer in dezelfde straat. Ze spelen nog steeds, maar nou voor het echie.'

Pact

De broers hebben op jonge leeftijd een pact gesloten om samen films te maken. 'Zeker mijn eerste speelfilm wil ik samen met mijn broer maken', zegt Viktor. 'Toch is het soms ook lastig omdat je met een broer te maken hebt. Je voelt elkaars angsten, twijfels en onzekerheden.' 

Maar de familieband heeft ook voordelen. Vincent: ' Aan een blik hebben we vaak al genoeg.'

Nocturne

De film Nocturne draait om de jonge filmregisseur Alex, die te midden van een creatieve crisis wordt verlaten door zijn vriendin. In een zoektocht naar de essentie van zijn film, komt Alex vervolgens vooral zichzelf tegen. 

Alex wordt gespeeld door Vincent van der Valk. Een andere hoofdrol is voor acteur Reinout Scholten van Aschat.Van Aschat is vooral bekend dankzij zijn rol als kidnapper in De Heineken Ontvoering.

Voor deze rol won hij een Gouden Kalf. Vincent van der Valk heeft een Gouden Kalf- nominatie op zijn naam staan voor zijn rol in Gluckauf.

De film wordt medio 2017 op tv bij Omroep Gelderland uitgezonden. Kijk donderdagavond naar Christines Cultuursnack voor een uitgebreide reportage.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Cultuursnack Nieuws
Deel dit artikel: