Moeder uit Apeldoorn krijgt 9 jaar cel en tbs voor moord op beide kinderen

ZUTPHEN - De 36-jarige moeder uit Apeldoorn die haar beide kinderen vermoordde, is donderdag veroordeeld tot 9 jaar cel en tbs met dwangverpleging.

Op 2 oktober 2013 werden in hun woning aan de Van Roekelweg in Apeldoorn de lichamen van de twee overleden kinderen gevonden. De moeder was zwaargewond door een zelfmoordpoging. Ze werd later aangehouden voor het doden van haar 6-jarige dochter en haar gehandicapte zoon van 8.

Beiden hadden een doorgesneden keel en het meisje had ook een steekwond in haar borst en wondjes aan haar vingers. Mogelijk had ze zich afgeweerd.

'Ik heb dit absoluut niet gewild'

De moeder heeft bekend dat ze haar beide kinderen om het leven heeft gebracht. Naar eigen zeggen kwam ze in een opwelling tot haar daad door bijwerkingen van antidepressiva. Ze bood eerder al haar excuses aan aan haar ex-man en familie. 'Ik zal de rest van mijn leven moeten leven met wat ik heb gedaan. Ik heb dit absoluut niet gewild.'

De rechtbank in Zutphen acht het wettig en overtuigend bewezen dat de vrouw haar kinderen opzettelijk heeft gedood, onder meer omdat ze een afscheidsbrief achterliet. Omdat ze als verminderd toerekeningsvatbaar is beoordeeld, valt de gevangenisstraf lager uit.

Justitie eiste twee weken geleden 14 jaar cel en tbs met dwangverpleging tegen haar voor de dubbele moord.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Apeldoorn Nieuws
Deel dit artikel: