Uitzending 31 mei: van Woudrichem naar Zaltbommel

ARNHEM - Het is maar een klein stukje varen van Woudrichem naar Zaltbommel. Vier ruime bochten op de Waal en je bent er. Je komt onderweg zelfs geen pont of brug tegen en tegen de stroom in doet ons oude vrachtschip het langzaam aan.

Een wat saaie reis lijkt het maar toch verbergt deze dag één van de hoogtepunten van onze reis over de Hollandse Rivieren.

’s Middags hebben we een ontmoeting met Jozef van den Berg, Vermaard poppenspeler die 27 jaar geleden door God werd geroepen en een punt zette achter een internationale carrière: in vele tientallen, bijna altijd uitverkochte theaters. Sindsdien woont hij als kluizenaar in een hutje in Neerijnen. Al weten we dat ons een zeer hartelijke ontvangst wacht, er hangt een nerveuze spanning aan boord.

En er wacht nog meer kunst en levenswijsheid. Bij het kunstenaarsechtpaar Kortekaas op hun kleine landgoed De Tempelhof, een wonderbaarlijke afspiegeling van de samensmelting van landschap en natuur.

Geestelijk geheel gelaafd, steken we ‘s avonds de vuren aan en dompelen we ons in de muziek van Neil Young en Tom Waits.

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Het Mysterie van Maas en Waal
Deel dit artikel: