Nieuws

Uitzending 17 mei: van Kerkdriel naar Heusden

We verheugen ons op deze vaardag. Heusden moet wel het mooiste vestingstadje langs de Maas zijn. Ze hebben er een heuse binnenhaven met een ophaalbruggetje. Dat is andere koek dan al die eenzame aanlegsteigers.
ARNHEM - We verheugen ons op deze vaardag. Heusden moet wel het mooiste vestingstadje langs de Maas zijn. Ze hebben er een heuse binnenhaven met een ophaalbruggetje. Dat is andere koek dan al die eenzame aanlegsteigers.
We liggen pal voor het café zoals het hoort. Maar Heusden heeft ook een sombere kant. Een oorlogsmisdaad in de nacht voor de bevrijding in de Tweede Wereldoorlog. 134 mensen vonden de dood. Het jongste slachtoffer was vier maanden, het oudste 86 jaar. De daders zijn spoorloos.
We laten het verleden en bezoeken een beroemde vrouw in de regio. Willy van der Kammen, onbezoldigd medium bij wie de keuken altijd vol zit met klanten en kennissen. Ze was één van de buitenvrouwen van Anton Heyboer, haar huis hangt vol met werken van de beroemde schilder.
In het mooie haventje sluiten we een indrukwekkende dag af met Ierse muziek en een bescheiden glaasje whisky. De zomer ligt achter ons, het is nu echt herfst geworden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!