Uitzending 10 mei: van Tiel naar Kerkdriel

ARNHEM - We zijn blij de Maas weer te kunnen opzoeken. De industriehaven in Tiel kan ons niet bekoren. Met het bijna ongeluk van vorige week in het achterhoofd, houden we keurig stuurboord op de Waal en laten we de grote beroepsvaart aan ons voorbij gaan.

We zijn inmiddels berucht op de rivier, de mannen van Rijkswaterstaat houden ons in de gaten en roepen ons via de marifoon op. 'Er staat een man aan dek zonder zwemvest', verplichte kost op de Waal.

De bijbehorende boete wordt ons bespaard. Rossum komt in zicht, geboorteplaats van één van de grootste en wreedste veldheren die Gelderland kende: Maarten van Rossum.

Linksaf door de sluizen en met een wijde bocht naar Kerkdriel. Vandaag gaat het over stenen: over een prachtig oud steenfabriekje waar met Maasklei nog met de hand stenen gevormd en gebakken worden.En dan zijn er ook nog mensen die jaloers zijn op een steen, op zoek naar hart en ziel van een zwerfkei.

Wij vinden een aanlegplaats bij een vriendelijke fan aan zijn achtertuin en in de late avondzon klinkt de blues van Julian Sas en Tenny Tahamata over Den Bol.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Het Mysterie van Maas en Waal
Deel dit artikel: