Uitzending 24 maart; los met LOS, spelen op een kunstwerk, veelbelovende filmmakers en kunstige eieren

ARNHEM - De dames van LOS Muziektheater staan al 10 jaar samen in het theater en willen elkaar nooit meer loslaten. Daarover zingen ze in de komende uitzending van Christines Cultuursnack.

Ze proberen een fan van Normaal in zijn eigen huiskamer te raken met een gevoelig lied. Of dat lukt?

Spelen op een kunstwerk van 30 meter lang en 150.000 kilo zwaar, in het Bartokpark in Arnhem kan het. En dat was ook de bedoeling van kunstenaar Florentijn Hofman die het reusachtige aardvarken maakte in opdracht van Burgers' Zoo. Kunstkenner Hélène Besançon onthult het verhaal achter het feestaardvarken. En natuurlijk klimmen Christine en Hélène er ook even op.

Ze worden als veelbelovend gezien, de Arnhemse broers Viktor en Vincent van der Valk. Als kleine jongens maakten ze al filmpjes en nu zijn ze bezig met de opnames van hun eerste speelfilm, Nocturne. Viktor regisseert, Vincent acteert.
Met zijn afstudeerfilm Onno de onwetende won Viktor internationale prijzen. Vincent werd vorig jaar genomineerd voor een Gouden Kalf voor zijn rol in de film Gluckauf. De verwachtingen voor Nocturne zijn dus ook hoog. Christines Cultuursnack was bij de filmopnames in de straat waar de broers opgroeiden.  

Bloemenkinderen, vogels. De Brummense Mirjam ter Haar beschildert op kunstige wijze eieren. In Zelf gemaakt laat ze zien hoe ze te werk gaat.

Je ziet het de dirigent van de Edese Jalafusi Bigband denken: 'wel een beetje opletten, anders klinkt het nergens naar.' In de bigband spelen amateurmuzikanten maar ze willen het zeker niet amateuristisch laten klinken. En dat lukt aardig, zien we tijdens een repetitie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Cultuursnack
Deel dit artikel: