Nog geen arrestaties na fatale schietpartij in Apeldoorn, buren hevig geschrokken

APELDOORN - De politie heeft nog geen arrestaties verricht na de fatale schietpartij in de Houtsnijdershorst in Apeldoorn. Bij een huis in de wijk De Maten werden zaterdagavond twee broers en een vrouw neergeschoten. De slachtoffers werden in het huis gevonden.

Een 31-jarige man uit Apeldoorn kwam daarbij om het leven. Zijn broer, een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, raakte zwaargewond. Hij is nog niet buiten levensgevaar.

De bewoonster van het huis, een 34-jarige vrouw, raakte lichtgewond. Zij is zaterdagavond in het ziekenhuis verhoord door de politie.

Tijdens de schietpartij waren een paar kinderen in het huis. Zij raakten niet gewond.

Buren hevig geschrokken

Burgemeester John Berends van Apeldoorn was zondag op de plek waar de schietpartij heeft plaatsgevonden. 'Ik wil mij natuurlijk persoonlijk op de hoogte stellen van de situatie hier in de wijk De Maten in Apeldoorn. Ik heb met een aantal omwonenden gesproken. Zij zijn natuurlijk vreselijk geschrokken.'

De directe buren hebben in de nacht van zaterdag op zondag niet thuis geslapen.

25 rechercheurs doen onderzoek

De politie denkt dat er twee daders zijn. Een zoekactie in de buurt met honden en een politiehelikopter heeft zaterdagavond niets opgeleverd.

Er zijn 25 rechercheurs op de zaak gezet. Er wordt onder meer in en rond het huis onderzoek gedaan door de technische recherche. De omgeving van het huis was tot zondag aan het eind van de middag afgezet.

Waarom er zaterdagavond is geschoten is nog niet duidelijk. De politie wil in het belang van het onderzoek verder geen mededelingen doen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Apeldoorn Nieuws
Deel dit artikel: