Broers slachtoffer van schietpartij in Apeldoorn: één dode en zwaargewonde in kritieke toestand

APELDOORN - Bij een schietpartij aan de Houtsnijdershorst in Apeldoorn kwam zaterdagavond een man om het leven. Een andere man raakte zwaargewond, hij is nog niet buiten levensgevaar. De mannen zijn broers, aldus de politie. Er werden onder meer een helikopter en honden ingezet bij de zoektocht naar de dader of mogelijk daders.

Het slachtoffer is een 31-jarige man uit Apeldoorn. Zijn broer is een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De bewoonster van de woning is een 34-jarige vrouw. Zij raakte lichtgewond en kon na behandeling in het ziekenhuis door agenten worden gehoord. 

De politie heeft ongeveer 25 rechercheurs op de zaak gezet. Wat de aanleiding was voor de schietpartij is nog niet bekend. 

Forensisch onderzoek

Op de plaats van het schietpartij werd volop onderzoek gedaan door de technische recherche. Dit is bijna afgerond. Het buurtonderzoek is nog in volle gang. In belang van het onderzoek doet de politie geen verdere mededelingen over de zaak. 

De politie kreeg rond 19:00 uur de eerste melding dat er geschoten was aan de Houtsnijdershorst. De slachtoffers zijn door de politie in het huis aangetroffen.

Kinderen in het huis aanwezig

Tijdens de schietpartij waren volgens politiewoordvoerder Frank de Valk ook kinderen in het huis aanwezig. 'Die hebben gelukkig geen letsel opgelopen', zegt de woordvoerder. Nadat de schoten waren gelost heeft een vrouw de kinderen snel naar boven gebracht.

Of de vrouw de moeder van de kinderen was kan de woordvoerder niet met honderd procent zekerheid zeggen. De kinderen zijn inmiddels elders opgevangen.

Politiehelikopter ingezet, veel politie in de wijk

Een ruime omgeving van de woning werd afgezet vanwege het onderzoek. Veel mensen uit de wijk kwamen zaterdagavond kijken om te zien wat er gebeurd is.

De politie heeft zaterdagavond onder meer met een helikopter naar de dader(s) van de schietpartij gezocht. Ook in de buurt werd er gezocht met speurhonden. Op deze beelden, die op YouTube zijn gezet, is de politiehelikopter te zien.

De Houtsnijdershorst ligt in de Apeldoornse wijk De Maten. Op de kaart hieronder kunt u zien waar de Houtsnijdershorst ligt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Apeldoorn Nieuws
Deel dit artikel: