Nieuws

Uitzending 5 april: van Nijmegen naar Grave

Het avontuur is begonnen. ’s Ochtends vroeg in de schemer proviand en camera’s inladen op een oude zandwinplas aan de Waal. We klimmen aan boord, negen opvarenden, voor een avontuur van ruim twee maanden over de Hollandse rivieren.
NIJMEGEN - Het avontuur is begonnen. ’s Ochtends vroeg in de schemer proviand en camera’s inladen op een oude zandwinplas aan de Waal. We klimmen aan boord, negen opvarenden, voor een avontuur van ruim twee maanden over de Hollandse rivieren.
Bij zonsopkomst passeren we de oude telpost Millingen waar ambtenaren van Rijkswaterstaat dag en nacht de schepen telden die voorbij voeren.
Een uur later is Nijmegen in zicht en slingeren we ons door het drukke scheepvaartverkeer het Maas-Waalkanaal op richting Grave aan de Maas.
In het meest belegerde vestingstadje van Holland gaan we op zoek naar onderaardse gangen die de soldaten tijdens de oorlog gebruikten om munitie te vervoeren.
’s Avonds speelt Ernst de Corte aan boord, de zoon van. “Ik zou wel eens willen weten”, als de zon ondergaat. Het motto van onze reis.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!