Nieuws

Burgemeester Renkum roept fractievoorzitters bij elkaar voor vergadering over stapavond

OOSTERBEEK - Burgemeester Jean Paul Gebben van Renkum heeft de voorzitters van de acht fracties uitgenodigd voor een speciaal ingelaste vergadering, donderdag in het gemeentehuis. Hierin gaat hij tekst en uitleg geven over een uit de hand gelopen stapavond met zijn zoon, eind februari.
De fractievoorzitters willen voorafgaand aan deze vergadering niets kwijt over het voorval. 'Het is natuurlijk vervelend. Aan de ene kant is het een persoonlijke kwestie, een vader die met zijn zoon een drankje nuttigt in de stad. Aan de andere moet je als burgemeester voorzichtig zijn en weten tot hoever je kunt gaan. Daar gaan we het vanavond zeker over hebben', vertelt VVD-fractievoorzitter Ton de Boer over zijn VVD-collega Gebben.
Ook coalitiepartij GemeenteBelangen wil er op dit moment weinig woorden aan vuil maken. 'Het is een serieuze zaak', meent fractievoorzitter Danielle Gerritsen-Van Bentem. 'Of het voorval gevolgen heeft voor de burgemeester, weet ik nog niet. Het is in ieder geval belangrijk om het erover te hebben.'
Verslaggever Arjan Hoefakker over de zaak: 

'Goed informeren'

Oppositiepartij Partij Renkumse Dorpen laat bij monde van fractievoorzitter John Bartels weten pas sinds dinsdag op de hoogte te zijn van de uit de hand gelopen stapavond. 'Voordat ik er iets over zeg, wil ik me eerst goed laten informeren tijdens het fractievoorzittersoverleg vanavond. Ik ben er in ieder geval niet blij mee, maar dit zijn geen kwesties waar je zomaar over oordeelt. Je moet eerst precies weten hoe zit zit en dat weten we nog niet.'
Een woordvoerder van Gebben bevestigt het verhaal maar wil verder niet reageren.

Aangeschoten op Korenmarkt in Arnhem

Burgemeester Gebben liep in de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 februari aangeschoten op de Korenmarkt in Arnhem tijdens een stapavond met zijn 18-jarige zoon. Na het nuttigen van enkele alcoholische versnaperingen viel hij op straat en moest hij door een politieman naar een taxi worden gebracht. Deze bracht hem uiteindelijk thuis.
Gebben stelde vorige week al de voorzitters van de politieke fracties in de gemeenteraad, de gemeentesecretaris en de voorlichter op de hoogte van het voorval. Afgelopen dinsdag lichtte hij tijdens een vertrouwelijk beraad ook de wethouders in. Hij deed dit nadat er op sociale media foto's verschenen van de aangeschoten burgemeester.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!