Uitzending 17 maart; een wannabe opa en oma, Lulu, en op weg naar Sonsbeek 2016

ARNHEM - Kindercabaretier Pieter Tiddens en muzikante Marlies Helder presenteerden ooit Villa Achterwerk. Nu keren ze samen terug op het podium met een verzoek. Ze vinden zichzelf de perfecte opa en oma maar hebben geen kleinkinderen.

In hun nieuwe show doen ze hun stinkende beste om te laten zien dat ze een opa en oma diploma verdienen. In Tiel proberen ze ook Christine er van te overtuigen.

Ze heet Lulu. Ze is de jager en de prooi. Ze is alles wat je wilt dat ze is. Dat maakt haar onweerstaanbaar en onuitstaanbaar tegelijkertijd. Lulu is de hoofdrolspeler in de gelijknamige voorstelling van Toneelgroep Oostpool. Een tragikomische voorstelling over de dubbelzinnige kracht van de liefde. Gespeeld door een topcast. Afgelopen zaterdag was de première van het veelbelovende toneelstuk en Christine was daarbij.

In Amerika maakte de Tsjechische componist Antonin Dvořák kennis met de muziek van zowel de negers als de indianen.  Zijn er in zijn beroemde symfonie Uit de nieuwe wereld invloeden te bespeuren uit de Amerikaanse volksmuziek of is het een groot verlangen naar zijn vaderland? Maestro Jules onthult!

Nijmegenaar Marco van der Bol is van vele markten thuis. Hij begon met graffiti, ging over op airbrush en maakt nu sneeuwramen en zet tattoos. En dat heeft hij zich allemaal zelf aangeleerd. Een perfecte amateurkunstenaar dus voor de rubriek Zelf Gemaakt.

Met de beeldententoonstelling Sonsbeek zet Arnhem zich al jaren op de kaart bij buitenlandse kunstenaars en kunstliefhebbers. De eerste editie was in 1949. Het Indonesische kunstenaarscollectief Ruangrupa is de samensteller van de expositie Sonsbeek 2016. 'Make Friends, not art' is een gevleugelde uitspraak van de makers van de tentoonstelling. Uitwisselen en samenwerken vinden ze belangrijk en daarom beginnen ze alvast op de markt in Arnhem waar ze in contact proberen te komen met de stadsbewoners.

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Cultuursnack
Deel dit artikel: