Help! Ik moet mijn vriendinnetje vertellen dat ik homo ben

RUURLO - Een educatieve speelfilm over homoseksualiteit. Het geld dat hij ervoor nodig heeft, heeft hij binnen en dus houdt niets hem tegen. Jelle Kleinhesselink (18) uit Ruurlo maakt voor 3000 euro een film van drie kwartier. Over uit de kast komen.

Onder anderen burgemeester Joost van Oostrum van Berkelland en zangeres Marieke Dollekamp hielpen Jelle om Homo?! Boeit geen flikker te kunnen maken.

Cast en crew zijn geregeld, het draaiboek is klaar en zelfs aan bedrijfshulpverleners voor op de set heeft Jelle gedacht. Dit weekend draait hij al, volgende week zaterdag ook nog. Hij doet dit in Neede, Geesteren, Borculo en Ruurlo. Het eindresultaat moet vanaf volgend schooljaar op scholen te zien zijn.

Waarover gaat 'Homo?! Boeit geen flikker' eigenlijk?

De rolprent gaat over Mees (16), die heeft ontdekt dat hij op jongens valt. Hij heeft dat geaccepteerd, alleen moet hij het nieuws nog vertellen aan zijn ouders. En erger nog: aan zijn vriendin Sandra (15). Zij is sinds groep 2 bevriend met Mees en sinds een jaar hebben ze dikke verkering. Ze weten alles van elkaar, tenminste bijna alles. 

Niet iedereen op school weet dat ze verkering hebben en dat wil Mees ook graag zo houden. Maar dat boeit Sandra niks. Ze is zo gelukkig met Mees, iedereen mag dat weten. Mees staat voor een dilemma. Hij staat op het punt om het aan zijn ouders te vertellen. Maar iets houdt hem tegen. Op een avond besluit hij het tijdens het avondeten toch te vertellen. 

Stap een is gezet, nu alleen Sandra nog. 

Zie ook:

www.homodefilm.nl

Wie is Jelle Kleinhesselink?
 

Deel dit artikel: