Nieuws

Drone moet jonge keepers Twello verbeteren

TWELLO - Een drone gaat keepers helpen om beter te worden. Keepersschool Just4Keepers zet de vliegende camera zondag voor het eerst in tijdens een voorjaarsclininc bij Sportvereniging Voorwaarts in Twello.
Volgens John Hafkamp, eigenaar van Just4Keeper, is deze manier van coaching nieuw: 'Het is heel uniek, wij zijn de eerste keepersschool die dit doet. De nationale schaatsploeg gebruikt ook drones maar wij trainen amateurs. Waar we de drone voor gebruiken? De verwachting is dat we vooral veel kunnen leren over motoriek, techniek, valtechniek en de sprongkracht.
We hebben eerder gewone camera's ingezet maar dat voegde niet zoveel toe'. Volgens Hafkamp is er veel belangstelling voor de drone en zijn er al meer verenigingen die een aanvraag hebben gedaan
Ook Hans Haagen van DroneTraffic is enthousiast over de samenwerking. De opnames met een drone en diverse andere camera’s moeten een nieuw trainingssysteem voor sportcoaches en trainers worden. Zo kunnen bijvoorbeeld keeperstrainers de houding van hun keepers zien die ze anders nooit konden observeren. Dit is allemaal perfect te volgen op een extra tablet of ander medium, de beelden worden live gestreamed. De video is ook achteraf te bestuderen.