Discodel uit Nijmegen verovert Nederland; smullen!!

NIJMEGEN - Het is al langer een hit in Nijmegen: de discodel. Geen gewillige dame uit de discotheek, schrijft redacteur Evi Janse de Jonge van vakblad Snack-nieuws. Wat is het dan wel? Een frikandel met mayo en discospikkels.

Volgens de snack-expert komt de frikandel, hoe kan het ook anders, voort uit een studentengrap. Na de Waalstad krijgt de feestelijke snack wellicht ook buiten Nijmegen voet aan de grond.

Het begint allemaal als de uitvinders het 'Jij bestelt het, wij hebben het'-beleid van de FEBO besloten te testen. Dat leidde tot bizarre creaties, zoals softijs met pindasaus. En dus tot de discodel.

Niet op de kaart

De FEBO serveert de discodel inmiddels niet meer, maar cafetaria Keizer Karelplein ziet er wel brood in. Hoewel de frikandel niet op de menukaart staat, is hij gewoon te verkrijgen. 'De uitbater wist meteen welke snack we bedoelden', zegt de tester van Snacknieuws.

Volgens haar is het zo slecht nog niet. Vanwege de zoetige mayonaise zijn de bolletjes amper te proeven, maar ze geven wel een leuke bite aan het geheel. Een aanrader dus, volgens 'snackspert' Evi Janse de Jonge.

Het 'testrapport' lezen? Klik hier

N1 maakte een reportage over deze studentensnack: 

 

 


 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Nijmegen Nieuws
Deel dit artikel: