Nieuws

'Achterhoekse Jostiband' krijgt op de valreep tijdelijke oefenruimte

Het was een spannende tijd voor de Rainbowband uit Lichtenvoorde. De 'Achterhoekse Jostiband' zit vanaf volgende maand zonder oefenruimte. Het 40-koppige orkest speelt nu nog elke maandagavond in de hal van de Hamalandschool in het dorp, maar dat kan door een verbouwing binnenkort niet meer. Nu lijkt er een tijdelijke oplossing gevonden.
LICHTENVOORDE - Het was een spannende tijd voor de Rainbowband uit Lichtenvoorde. De 'Achterhoekse Jostiband' zit vanaf volgende maand zonder oefenruimte. Het 40-koppige orkest speelt nu nog elke maandagavond in de hal van de Hamalandschool in het dorp, maar dat kan door een verbouwing binnenkort niet meer. Nu lijkt er een tijdelijke oplossing gevonden.

Repeteren in een oude supermarkt

De band kan waarschijnlijk terecht in de voormalige vestiging van de Lidl aan de Koemstraat in Lichtenvoorde. De eigenaar van het pand zocht contact met de band naar aanleiding van de publiciteit rond de Rainbowband. De bandleden waren eerder heel ongerust over de toekomst van het orkest.

Nog een paar hobbels te nemen

De gemeente wil meewerken aan deze tijdelijke oplossing. Wel moet gekeken worden naar de veiligheid van het pand, zoals voldoende nooduitgangen.
Volgens orkestleider Tonnie Weikamp gaat het om een grote ruimte waar ook plek is om de instrumenten op te slaan. Ook zijn er toiletten die geschikt zijn voor rolstoelgebruikers. Juist door deze eisen was het eerder lastig om een nieuw repetitielokaal te vinden.
Hij is een gelukkig man, zei Weikamp woensdagmorgen op Radio Gelderland. 'We kunnen als we willen volgende week daar al terecht', glunderde hij.
Vandaag maakt hij de muzikanten blij. 'Ze wisten het nog niet.'

een huur

De Rainbowband is nog wel op zoek naar een definitieve oplossing. Voor de tijdelijke ruimte in de voormalige Lidl hoeft het orkest geen huur te betalen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!