Nieuws

'It"Scoot to be here' brengt jong en oud samen

AALTEN - Jongeren van vmbo Schaersvoorde gaan binnenkort oude, ongebruikte scootmobielen opknappen voor ouderen in Aalten. Het is onderdeel van een participatieproject waarbij de scootmobiel de verbinden factor moet worden tussen jong en oud.
Het project is een plan van Richard Jongetjes, van Glimlach Producties. Jongetjes komt oorspronkelijk uit Aalten en werd op het idee gebracht door zijn moeder. Toen zijn vader overleed kocht Jongetjes voor haar een scootmobiel, zodat ze zelf de deur uit kon. 'Na een paar ritjes was het over en nu staat dat ding werkeloos in de schuur. ' Dat gegeven bracht hem op het idee voor een scootmobielclub voor ouderen, zodat ze samen op pad kunnen. 

Scootmobielen gezocht

Het plan is daarbij ook dat jongeren van het vmbo Schaersvoorde de oude scootmobielen gaan opknappen en ze gaan onderhouden.Er komt ook een leensysteem. Het is de bedoeling dat jongeren de 65-plussers hierin begeleiden. Ze zo nodig ophalen bij huis en ze leren rijden. Op dit moment wordt er dringend gezocht naar scootmobielen die hiervoor gebruikt kunnen worden.   

Geld nodig

Natuurlijk is er geld nodig voor de uitvoering van het project. Vandaag begint Jongetjes met fondsenwerving. 'We hebben zo'n 48 duizend euro nodig en daarnaast natuurlijk zoveel mogelijk scootmobielen.' 
Het project It"scoot to be here' wordt tot stand gebracht door Stichting Figulus, welzijn, vmbo Schaersvoorde, Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé en Glimlach Producties. Het moet nog voor de zomer van start gaan. 
Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl