Uitzending 10 maart; kinderpopster Dirk Scheele, The Voice Kids winnares Laura van Kaam & Oldewets Genieten!

ARNHEM - Deze week gaat Christine op pad met kinderpopster Dirk Scheele. Ze verrassen een Edes gezin met een optreden.

Bijna ieder kind kent hem; Dirk Scheele. Hij heeft een programma op Nickelodeon en toert al meer dan 20 jaar langs theaters en poppodia in Nederland en België. Zijn YouTube kanaal heeft maar liefst 1,2 miljoen views. Maar wat veel mensen niet weten is dat hij eigenlijk een oude rocker is. 
 

Piet Mondriaan, de kunstenaar die wereldberoemd werd met zijn schilderijen met rechte lijnen en primaire kleurvlakken schilderde vroeger landschappen, koeien en de kerktoren van Winterswijk. Want daar begon hij zijn schilderscarrière. In Villa Mondriaan in Winterswijk, zijn zijn eerste werken te zien en kunstkenner Helene Besancon legt uit hoe je in die schilderijen zijn vakmanschap terug ziet.

Een giraffe in de woonkamer, beren in de kinderkamer. De Nijmeegse Amateurkunstenaar Joan van der Heyden maakt wandschilderingen op verzoek. Ze is geboren in Afrika waar haar vader arts bij Unicef was en vanuit die achtergrond wil ze dat haar kunst voor iedereen toegankelijk is. Ze vindt dat iedereen 'recht heeft op iets moois'.

De Dinxperlose zangeres Laura van Kaam zingt nog steeds de sterren van de hemel sinds ze in 2013 The Voice Kids won. Ze trad op voor prinses Beatrix, voor Koning Willem-Alexander, op de Zwarte Cross en wat al niet meer. En nog steeds gaat ze gewoon op de fiets naar school. Ze bereidt zich nu voor op een concert met Karin Bloemen en ligt een tip van de sluier op van haar nieuwe single.

‘Oldewets genieten’, ‘alles in ‘t plat, wat mooi !’, Dat zijn de reacties die het Achterhoekse revuegezelschap 'De Raddreijers' krijgen van het publiek. Na 50 jaar bereiden ze zich voor op hun laatste voorstelling. Een lach en een traan dus bij de repetities van Hol van't Leaven.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Cultuursnack
Deel dit artikel: