Nieuws

Wedstrijd VVOG gestaakt om 'apengeluiden'

De voetbalwedstrijd in de hoofdklasse C tussen Harkemase Boys en VVOG uit Harderwijk is zaterdag niet volledig uitgespeeld. Dat gebeurde vanwege racistische geluiden vanaf de tribune. De trainer spreekt over de geluidenmakers als 'mafkezen die al de hele dag aan het bier staan' en is ontevreden over het optreden van de scheidsrechter.
HARDERWIJK - De voetbalwedstrijd in de hoofdklasse C tussen Harkemase Boys en VVOG uit Harderwijk is zaterdag niet volledig uitgespeeld. Dat gebeurde vanwege racistische geluiden vanaf de tribune. De trainer spreekt over de geluidenmakers als 'mafkezen die al de hele dag aan het bier staan' en is ontevreden over het optreden van de scheidsrechter.
Dat zegt trainer Ed Engelkes tegen JTAV, dat hem interviewde na de wedstrijd. Tegen het einde van de wedstrijd in het Friese Harkema zouden supporters 'apengeluiden' gemaakt hebben naar een donkere speler van VVOG. Dat gebeurde toen de Harkemase Boys al met 2-0 voorstond. Assistent-trainer Henk Drost van VVOG vroeg scheidsrechter Keijl om in te grijpen, maar kreeg voor dit pleidooi een rode kaart.
Op internet zijn beelden verschenen van het incident, inclusief een interview met de trainer uit Harderwijk:

Tijdelijk gestaakt

Vervolgens besloot VVOG het veld te verlaten en werd de wedstrijd tijdelijk gestaakt. Na tien minuten werd de wedstrijd hervat. Het bestuur van Harkemase Boys gaat uitzoeken wat er precies gebeurd is en neemt maatregelen.

Bezwaar tegen rood

VVOG gaat bezwaar maken tegen de rode kaart voor de assistent-trainer, zo laat de voorzitter weten. Bovendien gaat de club samen met Harkemase Boys kijken of ze een statement kunnen maken tegen racisme.